Helaas blijft Bodyspice gesloten tot 10 februari Meer informatie

Overbeharing, wat is het?

Overbeharing is er in alle soorten en maten en de één stoort zich er sneller aan dan de ander.

Ernstige vormen van overbeharing zijn hirsutisme en hypertrichose (vertaling: overmatige haargroei) en verwijzen beide naar een toestand die gepaard gaat met overbeharing. Deze termen worden daarom vaak willekeurig door elkaar gebruikt. Dat is echter niet terecht.

Hypertrichose is haargroei die sterker is dan men zou kunnen verwachten bij vrouwen van gelijke leeftijd en hetzelfde ras. Het betreft per definitie toegenomen haargroei op plekken waar dit in feite normaal is, zoals op de benen en armen.

Bij hirsutisme is ook sprake van toename van haargroei bij vrouwen op plaatsen waar vooral mannen duidelijk zichtbare haargroei hebben, zoals groei van snor- en baardharen, borsthaar en haargroei laag op de buik. De haargroei op armen en benen is ook bij hirsutisme meer uitgesproken dan ‘normaal’.

Deze vormen van overbeharing zijn meestal het beste te behandelen met laser. Klik hier als je hier meer over wilt weten.

Overbeharing is ook onderhevig aan mode. Denk maar aan een bikinilijn of okselhaar. Nu moet alles weg maar vroeger was het juist een teken van vrouwelijkheid.

En dan heb je nog overbeharing in het gezicht. Donkere of juist grijze/blonde stugge haartjes die opeens, meestal zo rond de overgang, op de kin of bovenlip verschijnen. Daar word je ook niet vrolijk van.

Samen zoeken we een oplossing

Bij Bodyspice harsen of waxen (sommige mensen denken dat harsen en waxen niet hetzelfde is) wij met Lycon wax. Deze wax is super vriendelijk voor de huid waardoor de behandeling minder pijnlijk is en de huid niet geïrriteerd raakt. Waxen is geschikt voor het hele lichaam inclusief gezicht.

Bij Bodyspice gebruiken we geen laser, daarvoor verwijzen we liever naar gespecialiseerde klinieken. Voor de stugge blonde en grijze haartjes in het gezicht zetten wij elektrisch ontharen in. Ook voor een enkele donkere haar is dit een prima methode. Hierbij moet je wel heel regelmatig komen en zeker meerdere behandelingen ondergaan. Uiteindelijk verdwijnen de haartjes dan definitief.

Helaas kunnen er wel slapende haarzakjes actief gaan worden waardoor er toch weer nieuwe haartjes ontstaan.

Heb je veel donkere haartjes dan adviseren wij om te laten laseren.

Wil je meer weten over elektrisch of laser ontharen kijk dan even op de site van de ANBOS.

Je bent hier: OplossingenOverbeharing
provoet-grijs
award-grijs
hannah-grijs
anbos-grijs
juliette-grijs
lycon-grijs
hydro-grijs
dermatude-grijs