Overbeharing is er in alle soorten en maten. De één stoort zich eraan en de ander vindt het stoer.

Ernstige vormen van overbeharing noemen we hirsutisme en hypertrichose (vertaling: overmatige haargroei). Deze termen worden vaak, onterecht, willekeurig door elkaar gebruikt. Dat is echter niet terecht.

Hypertrichose is haargroei die sterker is dan men zou kunnen verwachten bij vrouwen van gelijke leeftijd en hetzelfde ras. Het betreft per definitie toegenomen haargroei op plekken waar dit in feite normaal is, zoals op de benen en armen.

Bij hirsutisme is sprake van toename van haargroei bij vrouwen op plaatsen waar vooral mannen die duidelijk zichtbare haargroei hebben. Denk aan groei van snor- en baardharen, borsthaar en haargroei laag op de buik. De haargroei op armen en benen is bij hirsutisme ook meer uitgesproken dan ‘normaal’.

Deze vormen van overbeharing zijn eigenlijk het beste te behandelen met laser. Klik hier voor meer informatie.

Overbeharing is onderhevig aan mode. Denk maar eens aan de bikinilijn of okselhaar; nu halen veel mensen alles weg maar vroeger was overbeharing juist een teken van vrouwelijkheid. Kunnen we ons nu niet meer voorstellen, toch?

En dan heb je nog overbeharing in het gezicht: donkere of juist grijsblonde, stugge haartjes die opeens, meestal zo rond de overgang, op de kin of bovenlip verschijnen. Daar word je ook niet vrolijk van.

Samen zoeken we een oplossing met harsen/waxen of met elektrisch ontharen.

Bij Bodyspice harsen of waxen (dit is een ander woord voor harsen) wij met Lycon wax. Deze wax is supervriendelijk en zacht voor de huid waardoor de behandeling minder pijnlijk is en de huid niet geïrriteerd raakt. Waxen is geschikt voor het hele lichaam inclusief het gezicht.

Voor de stugge, blondgrijze haartjes in het gezicht of een enkele, donkere haar, adviseren wij elektrisch ontharen. Hierbij kom je regelmatig en onderga je meerdere behandelingen. Uiteindelijk verdwijnen de haartjes dan definitief. Soms gebeurt het dat slapende haarzakjes actief worden waardoor er toch weer nieuwe haartjes ontstaan. Heb je veel donkere haartjes, ga dan altijd voor een laserbehandeling.

Soms bieden wij geen behandeling maar wel een goed advies!

Bij Bodyspice gebruiken we bewust geen laser. Ieder z’n vak. Wij hebben contact met gespecialiseerde klinieken die net als wij kwaliteit hoog hebben zitten. Hierdoor kunnen wij altijd een professioneel advies geven om onze klanten een stap verder te helpen.

 

Je bent hier: OplossingenOverbeharing