Een droge huid kan een tekort aan vocht betekenen maar veel vaker is een tekort aan huidvet, en daardoor vocht, de boosdoener. Hoe zit dat precies?

Een droge huid komen we best vaak tegen in de salon want als de huid een tekort heeft aan lipiden (huidvetten), dan sluiten de huidcellen niet mooi meer op elkaar aan en verdampt vocht in de huid veel sneller. Ook staat de huid open voor beschadiging, doordat je de cellen stukstoot. Indringers hebben zo vrij spel. Lipiden vormen een schild tegen vrije radicalen, die collageen en elastine (voor stevigheid en soepelheid van de huid) beschadigen. Dit alles zie je heel goed.

Een tekort aan huidvet kan je krijgen als je ouder wordt, uitdrogende producten gebruikt (zoals (agressieve) cleansers), te veel en te sterk exfolieert, of veel temperatuurverschillen ondergaat (bijvoorbeeld in de winter als het buiten guur is en binnen lekker warm). En vergeet zonbeschadiging en eczeem niet.

Met gevoeligheid, schilfertjes, velletjes, roodheid, jeuk en dofheid als resultaat. Middels ons nieuwe merk ‘Emotion SkinCare’ kunnen we nu alle soorten ‘droge huidjes’ aanpakken. Bodyspice biedt verschillende weldadige behandelingen aan die direct effect laten zien. En dat voel je gelijk!

Samen zoeken we de beste oplossing

Gebruik van de juiste producten en behandelingen voorkomt en herstelt de genoemde problemen.

Belangrijk is uiteraard dat je de huid iedere dag extra crème geeft, maar dan moet die ook goed opgenomen worden. Klinkt logisch toch? Wat vaak vergeten wordt is dat andere (reinigings)producten alsnog uitdrogend kunnen werken. Denk aan (zonne)crèmes, peelings, serums en maskers. Daarom bekijken wij met jou het totaalplaatje en vragen wij wat jij allemaal gebruikt aan huidverzorging. Onze huidcoaches kunnen snel zien of de gebruikte producten jouw probleem oplossen of juist verergeren, hetgeen vaak gebeurt. Een goede zonbescherming wordt vaak vergeten want ook als de zon niet schijnt, kunnen UV-stralen de huid beschadigen, verouderen en uitdrogen.

Welke behandelingen en bijbehorende producten bieden wij?

Emotion SkinCare, dé cosmeticaspecialist in de droge huid, biedt kwalitatief hoogwaardige producten waarmee wij de droge huid, de droge gevoelige huid, de droge verslapte huid en de oudere droge huid optimaal kunnen behandelen. Zowel voor thuisverzorging als voor de salonbehandelingen.

Tijdens de intake bepalen we welke behandeling het beste bij je past en welke producten je voor thuisverzorging in kunt zetten. Samenwerking tussen jou en je huidcoach geeft het beste resultaat en daarom moet de klik goed zijn want een huidprobleem oplossen kan ook gezellig zijn. Daar gaan we elke dag voor.

Als je voor het eerst bij Bodyspice komt kies je bij het online boeken van je afspraak voor de ‘1ste keer gezichtsbehandeling’ zodat de intake er gelijk bij zit.

Je bent hier: OplossingenDroge huid